11. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı Bülent Ecevit Üniversitesinde (08-09 Mayıs 2017) Gerçekleştirilecek

Üniversite yönetimleri, Engelli Öğrenci Birimlerinin akademik ve idari sorumluları, engellilik alanında akademik çalışmaları bulunan ilgili akademik ve idari personel, engelli yükseköğretim öğrencileri ve yetkililerin katılımı ile her yıl düzenlenen Engelsiz Üniversiteler 11.'sinin Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde 08-09 Mayıs 2017’'de BEÜ Farabi Kampüsü, Sezai Karakoç Kültür merkezinde düzenlenmesi planlanıyor.

Söz konusu çalıştayın hazırlık çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda 10. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayını düzenleyen Anadolu Üniversitesi  Engelli Öğrenciler Birimi Müdürü Doç.Dr.Osman Tutal Üniversitemizi ziyaret etti. Tutal, Rektör Yardımcımız Prof.Dr.M.Haluk Güven tarafından kabul edildi. Prof.Dr.M.Haluk Güven sürdürülen çalışmalara katkıları nedeniyle Doç.Dr.Osman Tutal’a Teşekkür Belgesi takdim etti, ardından Engelli Öğrenci Birimi birim temsilcilerine yönelik 27.01.2017 Cuma  günü saat 11.00’de Sezai Karakoç Kültür merkezi toplantı salonunda "Üniversitelerde Engelli Öğrenci Birimleri ve Erişilebilirlik" konulu seminer verildi. Seminer sonrasında11. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı teknik kurulu ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Hakan Kalyon: “2017 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi’nde düzenlenecek çalıştayın, bu alandaki çalışmalarının görülmesi, üniversitemizin tanıtımının yapılması açısından büyük önem arz ettiğini ifade ederek, adaylığımızda ve engelli çalışmalarında bizlere destek veren başta rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e, rektör yardımcımız Prof.Dr.M.Haluk Güven’e, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi. Çalıştaya ülkemizdeki tüm üniversitelerin davet edildiği ve yaklaşık 100’e yakın üniversitenin katılması bekleniyor.