2010-2011 Eğitim ve Öğretim Yılı Engelli Yürütme Kurulu Toplantı Tutanağı

TOPLANTI TARİHİ   :     04.05.2010

TOPLANTI SAATİ     :    13:30

TOPLANTIYA KATILANLAR  : ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ KOMİSYON ÜYELERİ

Komisyon Üyeleri öncelikle yaklaşmakta olan bahar şenliklerinde neler yapılmalı bu konu üzerinde görüşmeler yapıldı.Özürlü öğrencilere maddi destek sağlamak için bahar şenliğinde açılacak olan standtan elde edilecek gelirler ile özürlü öğrencilere burs olarak aktarılmasının sağlanması konusunda görüşüldü.

Ardından 25.03.2010 tarihinde özürlü öğrenci/personellere verilen yemekte yapılması gereken konularla ilgili paylaşımda bulunuldu.Toplantının detaylı içeriği aşağıda bahsedelmiştir.

17 MAYIS 2010 BAHAR ŞENLİĞİNDE

ENGELLİ STANTINDA YAPILMASI GEREKENLER

Tanıtım: Afiş

Broşür

Bu dökümanlar sağlık kültür ve spor daire başkanlığınca bastırılacak.

Stant da Satılacak Ürünler

Süs takıları*

Kupa Bardak** (üzerinde Erciyes Üniversitesi Özürlüler Birimi yazılı olacak)

Tşört

Şapka

Anahtarlık

Kalem

Çeşitli hediyelik giysi

• Parasal destek için görüşülüp tedarik edilmesi sağlanacak.Ayrıca ürünler için kaynak bulunması konusunda karar alındı.
  • Özürlü öğrencilere maddi destek sağlamak için bahar şenliğinde stand açılacak.Buradan elde edilecek gelirler ile özürlü öğrencilere burs olarak aktarılacak.

NOT:

Stant da satılacak yiyecek ve içeçekler listesi Metin Beyden alınıp liste doğrultusunda hareket edilecek.

ENGELLİ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK YAPILMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR

ULAŞIM

• Öğrencilerin Üniversiteye geliş/gidişleri için ücretsiz olmasının sağlanması
  • Otobüslerde sesli sistemlerin sağlanması
  • Üniversite kampusünde engelli öğrencilerin rahat dolaşımlarını sağlamak için ücretsiz engelli aracının sağlanması.
  • Bu çalışmalar için Belediye Başkanlarımız Mehmet ÖZHASEKİ ve Memduh BÜYÜKKILIÇ  ile randevu alınarak görüşülecek.

HASTANE

• Özürlü öğrencilerin hastanelerden sıra beklemeden pozitif ayrımcılık yapılarak muayene           olmalarının sağlanması.Bunun için özürlülerin muayenelerinin öncelikli olduğuna dair bütün polikliniklere yazı gönderilecek.
  • Rektörlüğün bu konuda yazı göndermesi için,rektörlük makamına yazı yazılacak.

SAĞLIK

• 25.03.2010 tarihinde Rektör Yardımcımız Prof Dr.Mustafa ÇETİN’nin bahsettiği özürlü “öğrencilere gönüllü sağlık biriminin” çalışması hatırlatılacak bu konunun hayata geçmesi sağlanacak.

WEB SİTESİ

• Özürlü birimi web sitesi sayfası %90 oranında oluşturuldu sayfa içerisinde linklerin konulma çalışması yapılacak.Linkler oluşturulunca,üniversite sitesi içerisine eklenecek.

LOGO

• Erciyes Üniversitesi Özürlüler Birimi Logosu üzerinde çalışma yapılacak,web sitesinde belirleyici bir logomuzun olması gerekiyor.
  • Bu çalışma için her türlü kaynaktan ve bilgiden yararlanılacak.En kısa zamanda özürlü birimi logosu hazır hale gelecek.

KÜTÜPHANE

• Kütüphane asansörünün sürekli arıza vermesi nedeniyle engelli öğrenciler zorluk çekiyor. Kütüphane sorumlusu ile görüşülüp sorunun en kısa zamanda giderilmesi sağlanacak.