“Erciyes Üniversitesi Merkez Kampüsü Engelsiz – Kapsayıcı Çalışma Mekanı İçin Engel ve Fırsat Analizi” Çalıştayı

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Seda Çalışır Hovardaoğlu, Doç. Dr. Ozan Hovardaoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Fulya Sınacı Özfındık, Dr. Öğr. Üyesi Yasin Bektaş ve Erciyes Üniversitesi Engelsiz Kampüs Birimi Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Pelin Gençoğlu tarafından 27-29 Nisan 2018 tarihlerinde Mimarlık Fakültesinde “Erciyes Üniversitesi Merkez Kampüsü Engelsiz - Kapsayıcı Çalışma Mekanı İçin Engel ve Fırsat Analizi” Çalıştayı düzenlenmiştir. Çalıştaya Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerinden Gülcan Altıntaş, Zeynep Ecir Doğan, Özge Çebiç, Hekmetullah Rezai, İrem Avcı, Semih Rıdvan Çelik, Aydın Furkan Yaldız, Çiğdem Sinem Bucukar, Eda Şakalar, Rabia Usta, Süleyman Müsüroğlu, Zarife Demirezen ve Merve Yıldız katılmıştır. Çalıştay süresince erişilebilirlik, engelli bireyler arası dayanışma, yaşam boyu öğrenme, engellilerin meslek seçimi, engelli bireylerin iş yeri güvenliği, evrensel/engelsiz tasarım, sosyal olanakların oluşturduğu fırsatlar, engelli bireylerin mesleki açıdan kendilerini geliştirmeleri konularında çalışmalar yapılmıştır. Çalıştay kapsamında ayrıca Erciyes Üniversitesindeki engelli akademisyen ve idari personel ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilmiş, kampüste yaşam ve erişilebilirlik bu görüşmeler bağlamında yeniden değerlendirilmiştir.