Bir Gün Değil, Her Gün 3 Aralık

Üniversitesitemiz Engelsiz Kampüs Birimi ve ERÜ Bilinçli Gençler Kulübü tarafından Abdullah Gül Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi işbirliği ile “Bir Gün Değil, Her Gün 3 Aralık” etkinliği düzenledi. Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, CHP Kayseri Milletvekili Cetin Arık, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıtkı İlkay, siyasi parti temsilcileri ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Engelsiz Kampüs Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Öztürk ve Koordinatör Yardımcısı, Bilinçli Gençler Kulubü Danışmanı Öğ. Gör. Nimet Susam düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler verdi. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıtkı İlkay da konuşmasında “İnsana verilen değerin en belirgin yansıması engellilere verilen değer ve onlara sağlanan kolaylıklardır. Hayatın tüm alanında; eğitimde, sanatta, edebiyatta, siyasette, sporda, sivil toplumda, iş dünyasında tüm zorluklara rağmen, engelli kardeşlerimizin sergiledikleri mücadeleyi ve her alanda önemli başarılara imza attıklarını görüyoruz. Bu mücadelede bize düşen en önemli görev ise onların bu inançlarına ve hayata sımsıkı bağlılıklarına destek olmaktır” dedi. Engelli öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerinin altını çizen Rektör Yardımcısı İlkay, şunları kaydetti: “Engelli öğrencilerimizin eğitim, sağlık, ulaşım, hizmetlerinden etkin bir şekilde yararlanabilmesi, onların sosyal ve kültürel faaliyetlere aktif bir şekilde katılmalarının sağlanması engelsiz kampüsün bir gereği olarak bizim en önemli görevimizdir. Engelli öğrencilerimizin sorunlarıyla yakından ilgilenmek, kalıcı çözümler üretmek için çaba göstermek, sadece engellileri ve ailelerini ilgilendiren bir husus değil, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Üniversitemiz engelliliği eğitimi ve sosyal hayatı kısıtlayan bir kusur olarak görmemekte ve her zaman engelli öğrencilerimize değer vermekte ve destek olmaktadır. Bu kapsamda Üniversitemiz Engelsiz Kampüs Birimi tarafından gerek engelli personelimiz, gerekse de engelli öğrencilerimiz ile yakından ilgilenilmekte ve talep ve isteklerine imkânlar çerçevesinde destek olunmaktadır. Erciyes Üniversitesi olarak, engelli bireylerimize kampüs içerisinde daha güvenli ve huzurlu yaşam şartlarını sağlamak üzere çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana engelli insanlarımızın mekânlara, eğitime ve sosyal-kültürel faaliyetlere erişimlerini iyileştirmek için fakültelerimiz başta olmak üzere birçok alanda gerekli düzenlemeler ve iyileştirmeler yapmaya devam ediyoruz. YÖK Engelsiz Bayrak Ödülleri kapsamında birçok eğitim birimimiz Engelsiz Bayrak Ödülü almış ve bu sayı her geçen yıl artmaktadır.” Etkinliğin son konuşmacısı CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise yaptığı konuşmada etkinliğin önemine dikkat çekti. Arık, “ Düzenlenen bu tür etkinlikler çok önemli. Ümit ediyorum ki, daha güzel şeyler olacaktır özel gereksinimli kardeşlerimiz ve ailelerimiz için” diye konuştu. Etkinlik, açılış Konuşmalarının ardından panel, tiyatro gösterimi ve konser ile devam etti.