Bilinçli Gençler Kulübü Tarafından “Gençler Farkında’’ Etkinliği Düzenlendi

Genç Ofis’te düzenlenen etkinliğe; Ülkü Ocakları İl Başkanı Ali Çelik, ASOS Genel Başkanı Kadir Can Gökalp, Bilinçli Gençler Kulübü Danışman hocası Öğr.Gör. Nimet Susam ile öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Ali Çelik etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Çelik, engelli öğrencilerin başarılarını, onların yaptıkları her etkinliğe katılmaya özen gösterdiğini ve engellerin ancak farkına varılarak aşılabileceğini söyledi. ASOS Genel Başkanı Kadir Can Gökalp ise yaptığı konuşmada geçirdiği bir trafik kazası sonucu omurilik felci geçirdiğini, bu nedenden dolayı tekerlekli sandalye ile dostluğunun başladığını belirterek, trafik kurallarının önemine dikkat çekti. Bilinçli Gençler Kulübü Danışman Hocası Öğr.Gör. Nimet Susam da konuşmasında kulüp çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı son sınıf, Bilinçli Gençler Kulübü Başkanı SMA tip 2 hastası öğrenci Seda Karakaya da kendi hayatı ve başarından örnekler verdi. Erciyes Üniversitesinin ilk ağır fiziksel engelli Erasmus staj öğrencisi olarak Almanya’ya gittiğini belirten Karakaya, Dışişleri Bakanlığı Tercüme Dairesi Başkanlığı Arşiv Binasında Tercüman Stajını tamamladığını belirtti. Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı son sınıf, öğrencisi Distrofi hastası Boccia Spor dalında Milli sporcu Rabia Nur Boyraz, ise sporun öneminden bahsetti. Edebiyat Fakültesi Sosyoloji son sınıf, görme engelli öğrencimiz Selin Erdoğan, engelli bir birey olmanın sosyolojisi, kendi hayatı ve başarılarından bahsetti. Konuşmaların ardından etkinlik, anı fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.